contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

Ulica šesta, broj 9
Obrenovac
Serbia

Aktuelnosti

Druga velika donacija organizacije ASB (Arbeiter Samariter Bund) 

30.juna u dvoristu EKO-DVORISTA podeljeno je 85 paketa humanitarne pomoci za 85 porodica iz Obrenovca. 
 


Podela humanitarne pomoći u saradnji sa ASB (Arbeiter Samariter Bund)

U prostorijama udruženja Eko dvorište, 29. juna u saradnji sa prijateljima iz ASB (Arbeiter Samariter Bund)  podeljena je humanitarna pomoć ugroženim poplavama u vidu odeće, obuće, hrane, paketa za bebe...


Pomoć iz Poljske

Četiri mlada i humana Poljaka u saradnji sa Trag fondacijom su dostavili pomoć žrtvama poplava koje su smeštene u vojnoj kasarni u Obrenovcu.


Udruženi za Srbiju

Udruženju “Eko dvorište” iz Obrenovca danas je uplaćena donacija u iznosu od 270.000,00 RSD za akciju pomoći u čišćenju kuća 70 porodica ugroženih poplavom u ovom gradu.
Sredstva su obezbeđena kroz inicijativu Udruženi za Srbiju, a upotrebiće se za nabavku alata, sredstava za čišćenje i vode.


Otvoren privremeni punkt za preuzimanje osnovnih potrepština za žrtve poplava u Obrenovcu

Udruženje Eko-Dvorište je otvorilo privremeni punkt u Mislođinu za preuzimanje osnovnih potrepština. U saradnji sa  Trag fondacijom, Fondacijom B92, kriznim štabom PMF-a, Ujedinjenom Srbijom, opštinom Vračar i mnogim volonterima članovi udruženja su obezbedili hranu, garderobu i neophodna higijenska sredstva za 74 porodice, 296 osoba, koje su žrtve poplava u Obrenovcu.Akcija prikupljanja EE otpada

Akcija prikupljanja EE otpada


Prezentacija projekta Ekološko-kulturnog centra "EKO>DVORIŠTE"

Prezentacija projekta Ekološko-kulturnog centra "EKO>DVORIŠTE"


Ekološko-kulturni centar "EKO>DVORIŠTE"

Ekološko-kulturni centar "EKO>DVORIŠTE"


Untitled-1.png

 Vaše stare ili pokvarene aparate možete odložiti u prostorijama ,,EKO>DVORIŠTA" čime doprinosite otvaranju Ekološko-kulturnog centra. 


U Gradskom parku u Obrenovcu održana je akcija prikupljanja sredstava u sklopu programa Uspešni fandrejzing radi otvaranja Ekološko-kulturnog centra "EKO>DVORIŠTE". 


Projekat Ekološko-kulturni centar "EKO>DVORIŠTE"

Ekološko kulturni centar je prostor gde se kroz sinergiju različitih disciplina promoviše značaj zaštite i unapređenja životne sredine.Uspešni fandrejzing

Udruženje EKO-DVORIŠTE učestvuje u programu Trag fondacije Uspešni fandrejzing. Cilj programa je podrška udruženjima građana u postizanju održivosti kroz orijentisanje na raznovrsne izvore finansiranja, istraživanje novih načina prikupljanja sredstava u lokalnoj zajednici i podsticanje korporativne i individualne filantropije.

SAJT.jpg

Obrazovan je Savet za mlade Republike Srbije

O tome čime će se Savet baviti i kakve se mogućnosti otvaraju za mlade možete se informisati u intervjuu ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, koji je imenovan za predsednika Saveta.


Green Fest, 2013

Promovisanje projekta "Od otpada do umetnosti" na Green Festu 2013 godine u Domu omladine. 310968_229229047133884_479048085_n.jpg

Na glavnoj autobuskoj stanici u Obrenovcu postavljen je "EKO-BOX", moderan ekološki sud za odlaganje PET i MET ambalaže, koji na savremen način popularizuje očuvanje životne sredine. 


Izložba "Od otpada do umetnosti"

12. oktobra u Obrenovcu održana je izložba i prezentacija projekta "Od otpada do umetnosti" finansiranog od strane Ministarstva omladine i sporta.