contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

Ulica šesta, broj 9
Obrenovac
Serbia

Blog

Zeleni džepovi Obrenovca - sređivanje treće i četvrte lokacije

Ana Kaloperovic

Završeno je uređenje i poslednje dve lokacije u okviru projekta "Zeleni džepovi Obrenovca". Volonteri udruženja Eko-Dvorišta osvežili su sivilo mosta kod Kupinca, dajući stepenicama novi sjaj, i postavljajući klupe za prolaznike. Rezultate naših napora možete videti na dole prikazanim slikama.

Uređene druge lokacije na početku pešačko-biciklističke staze u Dudovima predstavljalo je malo veći poduhvat. Uređenju je prethodilo čišćenje i pripremanje ove lokacije, što je uključivalo i posipanje zemlje celom površinom planiranom projektom. Pored trim staze postavljen je plato sa tablom za pisanje, gde mališani mogu da provode slobodno vreme, a obezbeđene su i klupe zanimljivog dizajna. Ceo prostor osvežen je sadnicama različitog cveća, a nadamo se da će i posađene breze uskoro dati očekivani hlad ovom prostoru :)

Aktivnosti čišćenja na ovim lokacijama, kao i postavljanje odgovarajućeg mobilijara deo su projekta „Zeleni džepovi Obrenovca“ koji realizuje udruženje „Eko-Dvorište“ u partnerstvu sa JKP Obrenovac i JP ZŽS Obrenovac, a finansiran putem konkursa NIS „Zajednici zajedno“, kojim kompanija nastoji da poboljša kvalitet života u lokalnoj zajednici.‪#‎zajednicizajedno‬