contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

Ulica šesta, broj 9
Obrenovac
Serbia

Doniraj

Pomislite na trenutak na Vaš grad, na uspomene iz detinjstva, Vašu kuću. Pomislite na omiljeni kafić ili klupu u parku na kojoj volite da sedite. Da li čuvate fotografije Vaše dece, one sa mature, venčanja, sa letovanja?

Da li možete sada, da udahnete duboko, zatvorite oči zamislite kako sve to i mnogo više, nestaje za tren. Jer voda nosi sve!

Jedan od novinskih naslova, dan posle poplave 16.маја 2014., је glasio ovako: Оbrenovac - grad koji više ne postoji!

Zbog toga smo mi, organizacija iz Obrenovca, krenuli u akciju prikupljanja sredstava za otvaranje Građanskog centra za prevenciju od prirodnih nepogoda. Hoćemo da upoznamo prirodu, da ne strahujemo već da uživamo u njoj!

U Centru ćemo organizovati ekološko volonterske kampove i seminare za studente i stručnjake iz Srbije i inostranstva koji će raditi na rešavanju ekoloških problema, a pre svega na prevenciji od prirodnih nepogoda.

Centar će biti mesto znanja odakle će dolaziti ideje i inicijative za očuvanje prirode, a kroz volontersku mrežu ćemo realizovati veliki broj ekoloških akcija koje su preventivnog tipa (zasadi drveća, prirodne barijere od poplava, akcije smanjenja zagađenja reka i zatrpavanja rečnih korita…)  

Sakupljamo sredstva za adaptaciju našeg prostora za smeštaj i rad učesnika kampa i za organizaciju prvog kampa“Poplave- posledice i prevencija”.


ImePrezimeIznosLokacijaLink
SanjaVukmir3000Obrenovac 
DraganMaletić5400Obrenovac 
Evropske neprofitne strategije 50000Nišwww.enps.co.rs