contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

Ulica šesta, broj 9
Obrenovac
Serbia

Ekološko kulturni centar

Otvaranje ekološko-kulturnog centra Eko-Dvorište vodi se idejom promovisanja zdravijeg životnog okruženja i kulturnog prosperiteta, kroz sinergiju različitih disciplina.

Sada, nakon što se Obrenovac susreo sa najgorim poplavama u skorijoj istoriji, značaj ovakvog prostora je još veći. Mnogo je stanovnika koji su ostali bez osnovnih uslova za život i rad, a ideja Centra je da im omogući prostorije i kompjutersku opremu da svoje ideje realizuju. Centar je takođe zamišljen da pruži mladim aktivistima mesto gde mogu da podele i dobiju podršku za svoju ideju o unapređenju naše sredine. 

Projekat Ekološko-kulturni centar “EKO.DVORIŠTE”  je podržan od strane Trag fondacije. Članovi udruženja prošli su obuku o fandrejzingu, i krenuli u prikupljanje sredstava radi otvaranja ekološko kulturnog centra. 

Jedna od prvih aktivnosti u centru biće radionica fuzije stakla, koja je podržana od strane Sektreterijata za zaštitu životne sredine kroz konkurs ,,Beogradu s' ljubavlju". 

Neizmerno smo zahvalni donatorima koji su podržali ovaj projekat: